Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 18. јануар 2016.

AMD radi na dva Polaris GPU-a

Share
Twitt
g+1
Pinit

Šef AMD Radeon Technologies Group (RTG) odeljenja, Raža Koduri, otkrio je u intervjuu za Venture Beat neke veoma zanimljive informacije. On je potvrdio da kompanija trenutno radi na dva 14 nm FinFET GPU-a bazirana na "Polaris" (četvrta generacija Graphics CoreNext) arhitekturi. On je poručio da se radi o dva čipa - "Polaris 10" i "Polaris 11", a napomenuo je da su oba izuzetno energetski efikasna.

Koduri je za Venture Beat izneo još neke informacije o novitetima koji donose ovi čipovi, osim toga što su izgrađeni u 14 nm procesu i na osnovama GCN 4.0 stream procesora. Redizajnirani su, imaju nove procesore geometrije, novi multimedija endžin, kao i nove displej kontrolere. GCN 4.0 daje čipu savremenu API podršku pored znatno boljih performansi, a novi multimedia endžin sadrži h.265 hardversko ubrzanje, dok displej kontroleri podržavaju najnovije DisplayPort 1.3 i HDMI 2.0a portove.

AMD potvrdio da će Polaris GPU-ovi koristiti i HBM i GDDR5

Izvor: Techpowerup

Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |