Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 18. јануар 2016.

Fond za Wikipediu daje sajtu dugoročne izglede

Share
Twitt
g+1
Pinit

Wikipedia je upravo proslavila 15 godina, ali svega toga ne bi bilo da nije bilo donacija. The Wikimedia Foundation (matična organizacija) međutim, možda ima načina da održi sajt živim na duge staze. Oni su pokrenuli Wikimedia Endowment, sajt za podršku koji će trajati zauvek i koji će podržavati Wikipediu i druge napore fondacije. Cilj je da se sakupi 100 miliona dolara u narednih deset godina, ili dovoljno da se održi nezavisnost mreže i poboljša njen rast.

The Endowment je verovatno nužnost, jer Wikipedia se drži oko svog slobodnog pristupa informacijama bez oglasa, ali nema garancija da će biti dovoljno ljudi uključeno. Sve ovo bi sprečilo da se kompanija okrene oglasima i drugim stvarima koje bi ugrozile njen relativno nepristrasan stav. Pored toga, tim je željan da doda video i nastavi prilagođavanje u mobilnom svetu.

Wikipedia koristi veštačku inteligenciju za borbu protiv spama i trolova koji vrše izmene

Izvor: Engadget



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |