Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 24. фебруар 2019.

Predstavljen Huawei Mate X - preklopni uređaj sa savitljivim 8-inčnim ekranom


Huawei je juče u Barseloni predstavio svoj prvi savitljivi 5G telefon imena Huawei Mate X, kojim će konkurisati Galaxy-u Fold iz Samsung-a. Stiže sredinom godine po ceni od 2299€.

Huawei Mate X opremljen je savitljivim 8-inčnim OLED 2480 x 2200 ekranom, koji se zahvaljujući posebno dizajniranoj šarci iz tableta preklapa u gabarite standardnog smartphonea i tako daje utisak dva ekrana – jednog dijagonale 6.6 inča formata 19.5:9 i drugog dijagonale 6.38” formata 25:9.

Ovaj veći se koristi kao standardni smartphone ekran, a ovaj drugi na leđima poslužiće za okidanje selfija njegovom trostrukom kamerom.

Ideja je da ćete ga po potrebi razvlačiti u 8-inčni tablet i na njemu uživati u multimediji i multitaskanju, čitanju knjiga i časopisa i slično.

Videli smo da će Galaxy Fold nuditi podelu ekrana na tri dela za rad u tri aplikacije istovremeno.



Debljina uređaja na delu sa ekranom je samo 5.4.mm, a kad se preklopi dobije se smartphone debljine 11mm. Na tom desnom boku smeštene su sve tipke, a tamo su i čitač otisaka te USB C port za punjenje i sinhronizaciju.

Ima dual bateriju, koja zajednički daje kapacitet 4500 mAh, a podržano je i Huawei Super Charge 55W brzo punjenje, koje navodno u samo 30 minuta napuni ovu bateriju do 85%.



Sasvim očekivano, pokreće ga Kirin 980 sa 8GB RAM-a i raskošnih 512GB data memorije.

Podržavaće dual SIM telefoniju sa jedim 5G i drugim 4G ulazom.

Naravno, vrti Android 9 i Huawei EMUI korisnički interfejs.



Priča je sasvim jasno još u povojima i sumnjam da će ikome danas u Barseloni biti dozvoljeno prići mu na bliže od dva metra, a kamoli dotaknuti ga i isprobati.

Bilo kako bilo, u prodaji bi se trebao pojaviti "sredinom godine" po ceni od laganih €2299 pa ko voli nek’ izvoli.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |