Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 4. март 2019.

Firefox dobija funkciju koja smanjuje potrošnju memorije


Prema pisanju internet stanice GHacks, Mozilla navodno ulaže velike napore u smanjenje potrošnje memorije što se tiče njihovog internet browsera Firefox.

Napredak u tom područiju trebala bi da donese verzija toga browsera koja bi se trebala pojaviti u maju, Firefox 67. U toj verziji trebala bi se nalaziti mogućnost smanjenja opterećenja memorije, automatskim ispuštanjem ili brisanjem prethodno učitanih tabova (kartica) iz memorije.

Iz memorije bi se brisali tabovi (kartice) koje korisnik više ne upotrebljava a čiji je sadržaj već učitan u pozadini te se memorija koristi bez nekog posebnog razloga.

Sistem je baziran na listama prioriteta te analizi kako uobičajenih tako i zakačenih kartica (pinned tabs). Ova opcija smanjenja opterećenja memorije trebala bi da bude dostupna na svim desktop platformama kao što su Windows, macOS i Linux od maja.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |