Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 6. март 2019.

Usvojen password-free login standard


Organizacije World Wide Web Consortium i FIDO Alliance su nedavno usvojile Web Authentication standard za logovanje bez korišćenja klasičnih šifri, što bi ga trebalo učiniti znatno češćom pojavom na Internetu.

Naime, Web Authentication omogućava logovanje korišćenjem biometrijskih podataka poput otisaka prsta ili prepoznavanja lica, kao i specijalne USB bezbednosne ključeve, a funkcioniše tako što povezuje unikatne enkriptovane login podatke sa različitim web stranicama.

Samim tim, Web Authentication predstavlja nešto bezbedniji način za logovanje u odnosu na klasične šifre, a dobra vest je i ta da ga već podržavaju neke od najvećih softverskih platformi poput Android-a, Windowsa 10 i Chrome OS-a, kao i svi popularniji web browseri.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |