Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 29. април 2019.

Google ponovno uklonio aplikacije sa Play Store-a zbog bezbednosti


Google je ponovno u akciji čišćenja svoje prodavnice Android aplikacija Google Play brisanjem 46 aplikacija jednog specifičnog developera.

Reč je o njihovoj reakciji na istragu portala BuzzFeed koji otkriva ozbiljne poteškoće u aplikacijama specifičnog kineskog developera.

Govori se o istaknutom developeru pod imenom DO Global koji se može pohvaliti statističkim podacima kao što je pola milijardi instalacija te oko 100 aplikacija na Google Play-u. Do Global navodno ima 250 miliona mesečno aktivnih korisnika i oko 800 miliona korisnika.

Osim pre spomenutih 46 aplikacija u bližoj budućnosti Google namerava ukloniti i ostale aplikacije ovog developera, što ovu akciju čini jednom od najvećih Google-ovih akcija što se tiče bezbednosti.

Glavna zamerkama ovakvim aplikacija je klikanje na oglašivački sadržaj čak i kada korisnik ne upotrebljava spornu aplikaciju te skrivanje stvarnog vlasnika aplikacije.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |