Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 31. јул 2019.

Uprkos američkoj blokadi Huawei povećao prodaju telefona


Huawei je objavio svoje poslovne rezultate za prvu polovinu 2019. godine, koja će ostati u istoriji ove kompanije obeležena kao (barem politički) jedno od najtežih razdoblja. Čitaocima našeg portala verovatno nije potrebno iznova pojašnjavati kako i zašto je Huawei dospeo na "crnu listu" SAD-a, te kako su mu Google i mnogi drugi najavljivali prekid saradnje zbog navodne prebliske saradnje sa kineskim vlastima. Ali, nedavno je došlo do zatopljenja odnosa, a sada izgleda i kako im cela situacija nije dramatično uticala na financijsku sliku .

Prema izveštaju, Huawei je u prvih šest meseci ove godine zabeležio prihode za 23,2% više nego u istom razdoblju 2018. Ukupni polugodišnji prihodi su im na nivou od oko 58 milijardi dolara (od čega preko polovine dolazi iz odeljenja potrošačke elektronike), a u šest su meseci prodali 118 miliona pametnih telefona – odnosno 24% više nego prošle godine. Uz sve to ostvarili su i maržu u visini od 8,7%.

Predsednik uprave Huawei-ja Liang Hua rekao je kako im poslovanje ide glatko, a organizacija je zdrava, te je poslovanje ostalo snažno zahvaljujući efikasnom upravljanju. Prihodi su rasli snažno do kraja maja, ali tada su počeli problemi.

Jun su obeležile sankcije SAD-a, pa bi njihov puni učinak mogao da bude vidljiv tek kasnije – ali Liang kaže kako su prihodi nastavili da rastu i tokom juna, posebno zbog zdravih temelja postavljenih ranije tokom godine. Naredno razdoblje nosi svoje probleme i izazove, priznao je prvi čovek kompanije, i cela situacija sa SAD-om bi mogla da se reflektuje u nešto manjem rastu u narednim razdobljima i u kratkom roku.

"Ipak, ostajemo na svojem kursu, nastavićemo da ulažemo kako smo i planirali. Proći ćemo kroz ove izazove i uvereni smo da će Huawei ući u novo razdoblje rasta nakon što najgore stavimo iza sebe", poručio je Liang Hua.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |