Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 23. јул 2020.

Twitter će brisati korisničke naloge koji šire teorije zavere


Zbog velikog broja pristalica QAnon teorije zavere i njenog širenja, iz Twitter-a su poručili da će trajno obrisati naloge koji na takav način krše politiku ove društvene mreže.

QAnon je krajnje desničarska teorija zavere koja detaljno opisuje navodnu tajnu urotu protiv predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa. Pristalice ove ideje veruju da je obaveštajna, politička i poslovna elita u Americi u tajnom ratu sa Trumpom i da pristalice Demokratske stranke stoje iza međunarodnih kriminala.

Twitter je zbog ove zavere napravio bezbednosne promene, a one se odnose na blokiranje svih korisnika koji su povezani sa ovom i sličnim teorijama. Objava o brisanju korisničkih naloga dolazi nakon što je sadržaj pristalica QAnon teorije preplavio društvene mreže uključujući i Facebook, YouTube i Twitter.

Očekuje se da će Twitter ove nedelje obrisati otprilike 150.000 korisničkih naloga na globalnom nivou, a u poslednjih nekoliko nedelja je zbog kršenja pravila ove društvene mreže obrisano više od 7.000 naloga.

Najveća društvena mreža Facebook je već ranije uklonila američku mrežu lažnih naloga koji su povezani sa QAnon-om.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |