Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 12. јун 2023.

Apple povećava cene iPhone 15 telefona?


Analitičar Dan Ives predviđa da će Apple povećati cene svoje buduće linije iPhone 15, što bi označilo prvo poskupljenje u Sjedinjenim Američkim Državama od 2017. Ives, poznat po svojim tačnim prognozama, izneo je svoje stavove u belešci koju je Barron's dobio, a dalje je diskutovao o svojim saznanjima na CNBC-u.

Dan Ives, koji je tačno predvideo međunarodno povećanje cena za iPhone 14, očekuje da Apple sledi sličnu strategiju sa iPhone 15. Iako nije posebno spomenuo cene u Sjedinjenim Američkim Državama, analitičarevo verovanje u rast prosečne prodajne cene ukazuje na predstojeće prilagođavanje cena za nove modele iPhone-a koji će biti pušteni u prodaju u septembru.

Očekuje se da će povećanje cena biti izraženije kod premijum modela iPhone 15 Pro, sa mogućim povećanjem do 200 dolara prema većini analitičara, uključujući i Forbes. Trenutne cene iPhone 14 serije kreću se od 799 dolara za standardni model, preko 899 dolara za iPhone 14 Plus, 999 dolara za iPhone 14 Pro, do 1.099 dolara i više za iPhone 14 Pro Max.

Ives takođe izražava optimistične stavove u vezi sa poslovnim segmentom usluga kompanije Apple, hvaleći kompanijinu stratešku viziju. On predviđa da će Appleova tržišna vrednost porasti sa trenutnih 2,85 biliona dolara na procenjenih 3,5 biliona do 4 biliona dolara u narednih 18 do 24 meseca.

Takođe, Ives ukazuje na potencijalnu tržišnu priliku za Apple, sa otprilike 250 miliona jedinica iPhone-a koje nisu nadograđene u poslednje četiri godine. Ukoliko značajan broj ovih korisnika odluči da zameni svoje uređaje ove godine, to bi moglo generisati značajan prihod za Apple.

Ives predviđa da će Apple isporučiti između 235 miliona i 240 miliona jedinica iPhone 15 u 2023. godini. Čak i ako prosečno povećanje cene iznosi 100 dolara, analitičareva prognoza ukazuje na dodatnih 23,5 milijardi dolara prihoda za Apple.

Ukupno gledano, izgledi za lansiranje iPhone 15 odražavaju moguće prilagođavanje cena i snažne prodaje, što predstavlja i mogućnosti i izazove za tehnološkog giganta na veoma konkurentnom tržižištu pametnih telefona. Povećanje cena iPhone 15 može biti posledica različitih faktora, uključujući rastuće troškove proizvodnje, unapređenje tehnoloških karakteristika i funkcija, kao i strategiju kompanije da održi visoku profitabilnost.

Međutim, povećanje cena može doneti i određene izazove za Apple. Potrošači mogu postati sve osvešćeniji o ceni pametnih telefona i može se javiti otpor prema kupovini skupljih modela. Takođe, konkurencija na tržištu pametnih telefona je izuzetno jaka, a mnogi proizvođači nude visokokvalitetne uređaje po konkurentnim cenama.

S obzirom na optimistične projekcije za Apple-ov segment usluga i potencijalno veliki broj korisnika koji bi mogli zameniti svoje starije uređaje, kompanija ima priliku da ostvari snažne prihode i dalje ojača svoju poziciju na tržištu. Ipak, konačni uspeh iPhone 15 će zavisiti od brojnih faktora, uključujući tržišne uslove, reakciju potrošača i konkurenciju.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |