Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 28. фебруар 2014.

IBM želi da snagu Watson superkompjutera donese na mobilne uređaje


  • Author: Bratislav Jovanović [Benchmark]

  • 27.02.2014 u 21:05


IBM je odlučan da snagu svog inteligentnog NLP (natural language processing) Watson superkompjutera, donese i na mobilne uređaje. IBM je pozvao različite programere aplikacija da iskoriste Watsonove mogućnosti u kreiranju aplikacija, a programeri će se takmičiti u Watson Mobile Developer Challenge-u od 31. marta. Očekuje se da će nekoliko aplikacija, koje nastanu upotrebom Watsonovih kapaciteta, biti lansirano tokom 2014. godine. Većina od njih će biti orijentisana ka zdravstvu. Navodi se da je IBM-ov inteligentni superkompjuter u stanju da odgovori na gotovo svako pitanje, sposoban je za procesiranje oko 500GB podataka u sekundi. Watson se sastoji od 2880 octa-core procesora, od kojih je svaki klokovan na 3.5GHz, ima oko 16TB RAM-a, a sav hardver ovog superkompjutera košta oko tri miliona dolara. IBM je u Watson projekat uložio oko milijardu dolara.



Watson je svoju snagu demonstrirao 2011. godine, kada je učestvovao u popularnoj TV igri Jeopardy!, a takmičio se protiv dva bivša šampiona. Superkompjuter je namerno diskonektovan sa Interneta i oslanjao se samo na 4TB podataka koji su ubačeni u njegov RAM (među kojima je bila i čitava Wikipedia). Watson je bez muke pobedio u igri i osvojio milion dolara.




Izvor: Phone Arena


Tagovi: ibm, superkompjuter, watson







Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |