Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 28. фебруар 2014.

Kompanija Boeing napravila samouništivi telefon



Znamo da zvuči neverovatno, ali kompanija Boeing je zaista napravila mobilni telefon. U pitanju je uređaj koji je vrlo sličan Blackphone naprednom telefonu – ime mu je Black, fokusiran je na bezbednost i privatnost podataka i razmene informacija, ali poseduje i neke elemente koje Blackphone načelno nema.



Naime, za razliku od običnih korisnika zabrinutih za bezbednost podataka usled NSA skandala, Boeing je napravio uređaj namenjen zaposlenima u odbrambenim kompanijama, bezbednosnim agencijama, ali i njihovim mušterijama.



U pitanju je uređaj veličine 5,2“ sa ekranom od 4,3“, qHD rezolucijom od 540x960, i težinom od 170 grama. Uređaj nudi i LTE, dok se unutra kriju dualcore Arm Cortex A-9 procesor na 1,2 Ghz i modifikovana verzija Android-a, za koju Boeing tvrdi da će raditi "baš kako treba".



Zadnja strana uređaja se emože ukloniti, te se može spojiti na razne biometrijske skenere, satelitske transivere, solarne punjače i druge nadogradnje. Međutim, najviše pažnje izaziva funkcija koja omogućava uređaju da, u slučaju da neko pokuša da razbije kučište telefona kako bi hardverski oštetio ili hakovalo unutrašnje komponente, obriše sve podatke na telefonu.



Kako će to funkcionisati u praksi još nije poznato, pogotovo ako na uređaju npr. nestane baterije. Boeing nije objavio cenu ili tačan datum izlaska, samo je rečeno da uređaj trebamo "očekivati uskoro".



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |