Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 28. фебруар 2014.

Na crnom tržištu milioni lozinki na prodaju



Bezbednosna kompanija Hide Security objavila je kako su njeni stručnjaci na crnom internet tržištu poslednjih nedelja pronašli pravo skriveno blago.



Radi se o preko 360 miliona raznih korisničkih podataka poput adresa elektronske pošte i pripadajućih lozinki. Povrh toga, na prodaju se na raznim ilegalnim tržnicama nudi i oko 1,25 milijardi e-mail adresa prikupljenih na razne ilegalne načine od velikih internet provajdera.



Ovo je otkriće ocenjeno kao jedno od najvećih takve vrste, i smatra se bogatim izvorom podataka za razne kriminalne radnje - od jednostavnog slanja spam pošte, pa sve do korišćenja ovih adresa za slanje phishing poruka. Osim toga, ovolika količina lozinki na jednom mestu može biti iskorišćena i za stvaranje boljih algoritama za njihovo probijanje, pa stručnjaci pozivaju na dodatne mere opreza od strane korisnika i internet kompanija.



Već se intenzivno radi na identifikovanju žrtava ovih napada i izvorišta odakle su podaci ukradeni, budući da ozbiljnije posledice krađe ove vrste podataka mogu dovesti i do ozbiljnijih daljnjih napada, poput upada u bankarske sisteme, izvestili su iz kompanije Hide Security.



Foto: Brian A Jackson / Shutterstock



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |