Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 28. фебруар 2014.

Proverite da li vaš Apple uređaj ima SSL ranjivost



Web servis gotofail.com napravljen je sa svrhom otkrivanja SSL ranjivosti u Apple iPhone, iPad i Mac uređajima. Ranjivost potiče još iz septembra 2012. godine, a Apple je tek nedavno izdao zakrpe za istu.



Tako je ranjivost rešena tek u iOS vezijama 7.0.6 (i 6.1.6 za one čiji uređaji ne podržavaju iOS 7) i OSX 10.9.2. Nejasno je zašto je izdata i zakrpa za Mountain Lion pošto se smatra da isti nije bio ranjiv.



Sama ranjivost je omogućavala čitanje i praćenje saobraćaja na stranicama koje bi trebale biti zaštićene SSL enkripcijom. Zbog greške u kodu provere sertifikata web stranice sa kojom se komunicira, provera sertifikata je skoro uvek prošla, iako certifikat nije nužno bio ispravan.



Ne zna se tko je sve znao za ranjivost sve ovo vreme pa tako ni je li ona uspešno iskorišćavana, ali svakako zbog nje korisnici nisu upozoravani na istekle ili poništene sertifikate.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |