Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 27. фебруар 2014.

Sledeći YotaPhone sa punom touch kontrolom e-paper ekrana



Dok se mnogi proizvođači fokusiraju na brže procesore, veće ekrane i rezolucije, ruski Yota Device najavljuje da će njihov naslednjik YotaPhone-a prvenstveno doneti značajno poboljšanje njihovog e-paper ekrana.



Podsećanja radi, YotaPhone koji je konceptom zadivio mnoge, je Android uređaj sa dva ekrana, od kojih je jedan standardni LCD, a drugi zadnji e-paper ekran koji nudi ugodnije pogodnosti za čitanje određenih sadržaja, ali i pomaže štednji baterije.



Kompanija je najavila da će sledeća generacija YotaPhone-a doneti "punu touch" kontrolu i iskustvo korišćenja na uvek upaljenom e-paper ekranu, uz nove hardverske i softverske mogućnosti. Novi e-paper ekran će imati veću dijagonalu ekrana od 4,7-inča sa većom rezolucijom, unapređenom gustinom piksela i ugrađenim pozadinskim osvetljenjem.



Uz to, korisnici će biti u mogućnosti otvarati i odgovarati na notifikacije, pisati tekst, mail poruke i statuse na socijalnim sadržajima, bez potrebe za aktiviranjem primarnog ekrana u boji. Korišćenjem ovog ekrana, YotaPhone obećava preko 50 sati uštede rada na beteriju. Uz potencijal novog e-paper ekrana, YotaPhone 2 će imati i Smart Power mod za gašenje kolornog ekrana, čime će se omogućiti da drugi štedljivi ekran bude korišćen za telefoniranje i druge prihvatljive funkcije.



Novi uređaj će takođe biti tanji, imaće 5-inčni AMOLED ekran i biće pokretan Qualcomm 800 quad-core procesorom sa podrškom za bežično punjenje i NFC, a pojaljivanje na tržištu se očekuje u četvrtom kvartalu ove godine.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |