Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 1. март 2014.

Besplatan Windows 8.1 za vlasnike Windows-a 7?



Do sada smo već više puta bili u prilici čuti priče o tome da će Microsoft izdati besplatan Windows 8/8.1, kako bi si navodno osigurao da korisnici starijih verzija pređu na najnoviji, dok bi zaradu ostvarivao kroz drugačije kanale, uglavnom marketinške kampanje i plaćeni softver koji radi pod Windows-om 8.



Usprkos brojnim glasinama, do toga nikada nije došlo, ukoliko ne računate besplatan prelazak sa Windows-a 8 na Windows 8.1, jer je svima jasno da se radi o ne prevelikoj nadogradnji.



Uglavnom, priče o besplatnom Windows-u sada ponovno raspiruje The Verge, koji kaže da su mu njegovi pouzdani izvori (naravno neimenovani) iz Microsoft-a potvrdili da Microsoft testira besplatnu verziju Windows-a 8.1 pod nazivom "Windows 8.1 with Bing".



Novi OS bi prema toj glasini trebao biti nekakva "light" verzija Windows-a koja se fokusira na integraciju Microsoft-ovih aplikacija i servisa kao sredstvo za ostvarivanje zarade, pa bi u njoj veliku ulogu imao pregledač, preko kojega bi se pristupalo aplikacijama u oblaku, znači nešto slično kao što funkcioniše Chrome OS.



Ovim potezom Microsoft bi prilično pomogao i proizvođačima brand name računara, kojima bi se znatno povećala konkurentnost usled neplaćanja licenci Windows-a, dok bi se istovremeno mnoge korisnike lakše prisililo da migriraju sa starijeg Windows-a na novi.



Stoga prilično logično zvuči dodatna informacija koja kaže da će se besplatna ponuda najverovatnije odnositi samo na vlasnike Windows-a 7. Ništa se ne kaže hoće li i oni koji su još na XP-u, dobiti mogućnost preuzimanja besplatnog 8.1 OS-a, ali u to čisto sumnjamo jer je njih Microsoft i službeno "zakopao".



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |