Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 1. март 2014.

Broj bezbednosnih propusta na Windows-u 7 se udvostručio



Prema istraživanju danske bezbenosne kompanije Secunia, tokom protekle godine, broj otkrivenih bezbednosnih propusta u Windows-u 7 (i u XP-u) udvostručio se u odnosu na 2012. godinu. Što se tiče Windows-a 8, on zapravo ima najveći broj propusta, ali u kompaniji naglašavaju da je za to pretežno kriva integracija Adobe Flash Player-a u Internet Explorer.



Kad smo kod Adobe-a, njihov PDF čitač takođe ubedljivo vodi po bezbednosnim bugovima u odnosu na konkurentne programe, ali to je jedna od posledica njegove popularnosti.



S druge strane, rezultati Secunijinog istraživanja pokazuju da proizvođači softvera sve brže izbacuju bezbednosne nadogradnje za tek otkrivene rupe. Pored toga, broj propusta u pet najpopularnijih web browser-a (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera i Safari) značajno je opao u prošloj godini.



Izveštaj u PDF formatu možete pronaći ovde, nakon popunjavanja forme (možete dati i lažne podatke).



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |