Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 26. децембар 2014.

Google pred tužbom od milijardu dolara zbog 20.000 nelicenciranih pesama na YouTubeu






1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars(No Ratings Yet)

Loading...

Google pred tužbom od milijardu dolara zbog 20.000 nelicenciranih pesama na YouTubeu



Irvin Ezof koji je zadužen za autorska prava izvođača kao što su Farel, Džon Lenon i The Eagles, putem svoje kompanije Global Music Rights (GMR) ima nameru da tuži YouTube za preko milijardu dolara, tvrdeći da popularni sajt iza kojeg stoji Google nije uspeo da pribavi neophodna prava kako bi uvrstio preko 20.000 pesama u svoj novi servis Music Key. Google već duže vreme na razne načine pregovara i ostvaruje prava od izdavačkih kuća. Advokat kompanije Google ističe da bi za realizaciju zahteva o spornim pesmama GMR morao da isporuči desetine hiljada linkova sa pesmama.


gy


Međutim, od 2007. godine Google je pokrenuo Content ID servis, koji omogućava vlasnicima sadržaja na YouTube sajtu koji se nelegalno koristi da ubiraju 55% prihoda od reklama koje puštaju na video snimcima koji sadrže sporne pesme. Advokat kompanije GMR ističe da zahvaljujući tehnologiji koja se koristi za Content ID servis, Google u trenutku može da pronađe sporne pesme i da je zbog toga njihov zahtev nepotreban i nerealan.


Izvor: Benchmark


By android • Android vesti • Tags: google, Licenca, pesme, sud, tuzba, YouTube










Support us!








Izvor androidmarket
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |