Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 15. април 2015.

Nokia kupila Alcatel-Lucent za 16,6 milijardi dolara




Kompanija Nokia uskoro bi mogla da postane najveći proizvođač telekomunikacione opreme ispred vodećih kompanija Ericsson i Huawei. Naime, oni su upravo kupili francuskog proizvođača telekomunikacione opreme Alcatel-Lucent za 16,6 milijardi dolara, ili više nego duplo od cene (7 milijardi dolara) koju je Microsoft platio za svoje Windows Phone odeljenje. Finska kompanija je takođe kupila i Alcatel-Lucent-ove čuvene Bell Laboratories, uspostavljene još 1880. godine.


Poručuje se da će kompanije "kombinovano biti u mogućnosti da ubrzaju razvoj budućih tehnologija uključujući i 5G, a pored toga i senzore i imaging". Spojeno poslovanje će biti pod Nokijinom zastavom, ali će Bell Labs zadržati Alcatel-Lucent ime. Nokia ovim ne ulazi u posao sa smartfonima, jer je Alcatel-ovo poslovanje sa smartfonima odvojeno i to nije deo kupovine.


Izvor: Engadget






NAJČITANIJE


TOP KOMENTARI



TOP KOMENTARI



Benchmark Forumu







Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |