Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 16. април 2015.

Propust u Windowsu omogućava krađu lozinki i korisničkih imena






1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars(No Ratings Yet)

Loading...

Propust u Windowsu omogućava krađu lozinki i korisničkih imena



Bezbednosni propust koji je otkrio Cylance omogućava hakerima da ukradu korisnička imena i loznike sa računara koji pokreću bilo koju verziju Windowsa trenutno dostupnu na tržištu, uključujući čak i Windows 10 Technical Preview.


U upisu na blogu u kome je detaljno objašnjen problem, Cylance piše da nije samo Microsoft-ov softver ugrožen već i od 30 drugih kompanija uključujući Symantec, Adobe i Apple.


Ranjivost je moguće iskoristiti uz pomoć zlonamernog linka koji napadač šalje žrtvi. Onda kada link bude učitan na ranjivom računaru, sajber-kriminalci će moći da iskoriste korisnikove akreditive za prijavljivanje bez bilo kakvog upozorenja.


U ovom trenutku lista ranjivosti uključuje nekoliko Microsoft aplikacija među kojima su Internet Explorer i Windows Media Player. Microsoft je ovu grešku već potvrdio ali tek treba da objavi zakrpu kojom bi rešio problem.


Izvor: B92


By android • Android vesti • Tags: Bezbedonosni propust, Korisnicka imena, kradja, lozinke, Microsoft, Windows










Support us!


Please support our page with a click!








Izvor androidmarket
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |