Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 23. август 2015.

AMD-ov dolazeći Greenland GPU bi mogao imati do 32GB ultrabrze HBM memorije

Follow @benchmark.rs

Izgleda da ćemo naredne godine konačno videti 14nm grafičke karte. Nvidia je navodno u pregovorima sa TSMC-om u vezi sa 14nm FinFET nodom, koji bi trebalo da se koristi za proizvodnju Pascal GPU-a, dok bi AMD trebalo da angažuje 14nm proces kompanije GlobalFoundries za svoj Greenland GPU.

Najnovije glasine, koje se tiču Greenland GPU-a, sugerišu da će implementirati HBM2 memoriju, sa do 32GB memorije dostupne na modelima namenjenim entuzijastima i profesionalnim korisnicima. Potrošački orijentisane grafičke karte iz ove serije će navodno nuditi od 8GB do 16GB HBM2 memorije. Ostali detalji, koji se tiču Greenlad GPU-a sugerišu i novi ISA (instruction set architecture).

S obzirom da se očekuje da FinFET donese do 90 odsto više gustine u odnosu na postojeća 28nm rešenja, očekuje se da će i Nvidia i AMD značajno povećati broj tranzistora na svojim GPU modelima naredne generacije, a trenutno se govori o 17 do 18 milijardi tranzistora.

Izvor: VR-zone

Sve informacije u vezi sa kompanijom AMD, možete pogledati na AMD stranici, na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

  • Test: Sapphire Radeon R9 390 Nitro OC 8 GB
  • Test: ASUS RT-AC3200, 4G-AC55U, EA-AC87

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |