Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 23. август 2015.

ASUS isporučuje manje tableta, ali osvaja nova tržišta

Follow @benchmark.rs

ASUS je u drugom kvartalu ove godine isporučio oko milion tableta. Kompanija je saopštila da je u prvoj polovini tekuće godine isporučila 2.5 miliona tableta, što je dosta manje od 4.1 miliona, koliko je isporučila u prvoj polovini prošle godine. U kompaniji očekuju da se isporuke tableta u trećem ovogodišnjem kvartalu značajno uvećaju, na oko 1.8 miliona.

Test: Asus MeMO Pad 7 ME176CX - 64-bitni Android tablet

Takođe, dosta se očekuje od lansiranja nove ZenPad serije. Tajvanska kompanija je godišnje prognoze isporuka zadržana na oko 7 miliona. Time bi se nivo isporuka zadržao na prošlogodišnjem nivou, posmatrano na nivou cele godine. ASUS takođe želi da ostvari značajan proboj na poslovno/enterprise tržište tableta.

asustab.jpg

U ovom segmentu se veoma puno očekuje od dolazeće ZenPad serije uređaja, koja će najverovatnije biti bazirana na Intel hardverskim platformama. Prema navodima Digitimes-a, udeo Intel hardvera u novim serijama će iznositi oko 90%, dok će ostatak otpadati na Qualcomm rešenja. Razlika potiče otuda što će Qualcomm hardver biti korišćen u LTE modelima. Asustek očekuje da će u trećem kvartalu isporuke porasti na 1.8 miliona sa lansiranjem ZenPad serije, a da će za 2015. održati prognozirani nivo isporuka od 7 miliona uređaja.

Izvor: Digitimes

NAJČITANIJE

  • Test: Sapphire Radeon R9 390 Nitro OC 8 GB
  • Test: ASUS RT-AC3200, 4G-AC55U, EA-AC87

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |