Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 24. август 2015.

Hardkor pirati će banovati Windows 10 korisnike zbog straha od povrede privatnosti

Privatni torrent trackeri počinju da zabranjuju pristup Windows 10 korisnicima, nakon nedavnih kontroverznih izmena koje su se pojavile u Microsoft Services Agreementu. iTS torrent grupa je odlučila da odgovori na novu sekciju u Microsoftovom sporazumu, koji kompaniji dozvoljava da skenira softver u potrazi za igrama koje se kose sa EULA-om. Konretni sporni tekst (grubo prevedeno) kaže: "Možemo automatski da proveravamo vašu verziju softvera i downloadujemo softversko ažuriranje i izmene konfiguracije, uključujući i softver koji sprečava pristup Services sekciji, igranje spornih igara ili korišćenje neautorizovanih hardverskih perifernih uređaja".

Microsoft može da pronađe i blokira piratske igre na Windows 10 računarima?

iTS torrent grupa smatra da  će ove izmene omogućiti Microsoftu i da deli korisničke podatke sa trećim stranama, uključujući i kompaniju MarkMonitor, koja štiti brendove. iTS ističe: "Windows 10 šalje sadržaj sa vašeg lokalnog diska direktno na jedan od njihovih servera. Očigledno, ovo je otišlo predaleko...". Drugi privatni torrent trackeri, uključujući grupe BB i FSC, takođe ukazuju na mogućnost banovanja Windows 10 korisnika.

Windows 10 ne samo da ne dozvoljava pirate, već ne pokreće SafeDisc i Securom igre

U ovom trenutku, nema previše materijala da bi se opravdale tvrdnje torrent grupa. Microsoftov Services Agreement nije uslov za korišćenje samog Windowsa 10, već pre za korišćenje brojnih Microsoftovih servisa i aplikacija. Takođe, nema ni sugestija da će sadržaj svih fajlova i aplikacija Windows 10 korisnika biti praćen i uploadovan kako bi se sankcionisale povrede EULA-e.

Izvor: Neowin

Pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu

NAJČITANIJE

  • Test: Sapphire Radeon R9 390 Nitro OC 8 GB
  • Test: ASUS RT-AC3200, 4G-AC55U, EA-AC87

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |