Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 20. август 2015.

Priroda ipak jača – grom obrisao podatke Googlea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars(No Ratings Yet)
Loading...

Priroda ipak jača – grom obrisao podatke Googlea

Podaci koje skladišti Google u svojim data centrima nisu potpuno bezbedni. Priroda je pokazala da je ipak jača od tehnologije, nakon što su četiri udara groma u centar u Belgiji izbrisali podatke sa “oblaka” IT giganta.

Incident se dogodio prošle nedelje, kada su brzi udari groma izazvali nestanak struje i havariju u data centru i oštetili više diskova koji skladište podatke.

Kako je saopštila kopmanija, većina podataka je sačuvana ili povraćena, ali je 0,00001 odsto ipak trajno izgubljeno.

Google je preuzeo punu odgovornost za ovaj “izuzetan” događaj i izvinio se korisnicima.

Kako prenosi CNNMoney, podaci koji su izgubljeni nisu bili sa Gmail, YouTube ili Google Drive servisa.

Data centrima je potrebna veća zaštita od gromova u odnosu na obične zgrade i oni su opremljeni posebnim gromobranima, ali je ovaj slučaj pokazao da nisu potpuno bezbedni.

“Najviši prioritet je otpornost naših kapaciteta sa skladištenje podataka”, saopštio je Google i naveo da konstantno radi na unapređenju infrastrukture.

Izvor: B92.net

By android • Android vesti • Tags: Gmail, google, Grom, Podaci, Priroda, YouTube

Support us!

Please support our page with a click!



Izvor androidmarket
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |