Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 20. август 2015.

STARTERY CEE – Preduzetnici, naučite nove metode kreativnog razmišljanja

Ukoliko ste prepoznali neki problem u vašoj zajednici i imate inovativnu ideju kako da ga rešite na održiv način, možete se prijaviti na četvorodnevni STARTERY CEE samit kako biste naučili nove metode kreativnog razmišljanja i nove poslovne modele. Takođe, ovaj samit pomoći će učesnicima da razviju vlastiti posao uz pomoć stručnjaka i ostalih prisutnih, da se udruže sa drugim socijalnim preduzetnicima, koji razmišljaju na način da im je socijalni uticaj važniji od finansijskog. Na završnom predstavljanju, timovi će prezentovati svoje ideje, a tri najbolja socijalna preduzetnika dobiće šansu da provedu dve nedelje u Social Impact laboratoriji u Berlinu.

starterySTARTERY CEE program je namenjen svim potencijalnim socijalnim preduzetnicima ili socijalnim preduzetnicima koji su trenutno u fazi razvoja ili u fazi implementacije svojih projekata iz Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Prošle godine na istom događaju, ali pod drugim imenom – IT4Change, iz Srbije je učestvovao Slaviša Radović iz eZbirka i prenosimo vam njegove utiske:

„Za IT4Change Summit sam saznao sasvim slučajno, pretražujući domaće i strane portale čija je glavna tema “razvoj preduzetničkog duha”. To je petodnevni program koji je posvećen podršci mladih socijalnih preduzetnika. Organizovan je u Berlinu, predstonici startup-ova, u Social Impact hub-u gde smo se zajedno sa kolegama iz raznih zemalja bili u mogućnosti da učimo od SAP eksperata, vođeni Ashoka timom. Edukacija je bila organizovana “putovanjem” (zaista putovanjem) kroz Berlin, upoznavanjem Berlinske startup scene, umrežavanjem i motivišućim programom obuka i edukativnih seminara sa ciljem modeliranja i razvoja projekta, kao i suočavanja sa različitim izazovima. Na kraju svakog dana smo imali priliku da se bolje upoznamo, razmenimo iskustva i družimo. Takođe, Ashoka & SAP su omogućili matchfund u ukupnoj novčanoj vrednosti od 14.000€ za sve projekte koji su izabrani za program IT4Change Summit. Nakon petodnevnog samita, svim učesnicima je obezbeđen rad sa mentorima, SAP ekspertima, čiji su saveti i smernice bile prilagođene projektima i potrebama preduzetnika.“

Prijave se vrše online, putem sajta http://startery.de/cee. Na ovom linku možete pronaći aplikaciju koju je neophodno popuniti. Prijavljivanje se vrši od 10. avgusta do 6. septembra 2015.



Izvor PCPress
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |