Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 19. август 2015.

Windows 10 ne samo da ne dozvoljava pirate, već ne pokreće SafeDisc i Securom igre

Nova End User License Agreement stavka u Windows 10 operativnom sistemu je privukla puno pažnje pošto ukazuje da Microsoft zadržava pravo da pretražuje korisničke računare u potrazi za piratskim sadržajem i uklanja ga. Ova kontroverza je dala dodatni podsticaj debati o „špijunskoj prirodi“ novog operativnog sistema, pošto se ispostavilo da je gotovo nemoguće sprečiti prikupljanje raznih vrsta podataka i njihovo slanje Microsoft serverima, čak ni ukoliko se isključi Cortana, za šta se nagađalo da je bilo delimično rešenje.

Microsoft može da pronađe i blokira piratske igre na Windows 10 računarima?

Sada je jedan drugi problem od hipotetičkog postao vrlo realan. Naime, Windows 10 operativni sistem u ovom trenutku ne podržava aktiviranje SafeDisc ili Securom Digital Rights Management rešenja, pošto Microsoft tvrdi da su obe tehnologije nepouzdane. Postoji čitav niz igara koje koriste ove vidove zaštite, objavljivanih od ranih dvehiljaditih, tako da korisnici faktički sada ne mogu da igraju ove naslove. Naravno, ukoliko govorimo o varijanti baziranoj na diskovima, pošto Steam, GoG i drugi modeli digitalne distribucije nemaju ovakvih problema.

gmm_bf1942_1.jpg

Predstavnik Microsofta je rekao da ova DRM rešenja suviše duboko zadiru u OS, te da se mogu iskoristiti kao rupe za kompjuterske viruse i drugi zloćudan softver. Kompanija smatra da su Securom i SafeDisc potencijalne opasnosti i ne planira da ih podrži u Windows 10 operativnom sistemu. U ovom trenutku, Microsoft radi na uskoj integraciji između Windows 10 mašina i Xbox One konzola.

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

NAJČITANIJE

  • Test: ASUS RT-AC3200, 4G-AC55U, EA-AC87
  • Test: NZXT Phantom 530

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |