Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 6. октобар 2015.

AMD LiquidVR tehnologija osvojila prestižnu Lumiere nagradu

AMD je danas objavio da je AMD LiquidVR tehnologija, AMD-ova inicijativa posvećena kreiranju udobnog i maksimalno realističnog iskustva Virtuelne Realnosti (VR), nagrađena prestižnom Lumiere nagradom. Ovu nagradu dodeljuje udruženje "Advanced Imaging Society", za inovacije u zabavnim tehnologijama, na sedmoj tradicionalnoj dodeli nagrada za Tehnologije i Nove Proizvode u Paramount Pictures studijima u Paramount kompleksu u Holivudu, Kalifornija.

"Nama je čast što je holivudska industrija prepoznala našu AMD LiquidVR tehnologiju kao budućnost na polju kreativne umetnosti i nauka," kaže Radža Koduri (Raja Koduri), viši potpredsednik i glavni arhitekta, Radeon Technologies grupe, u kompaniji AMD. "Sa AMD LiquidVR tehnologijom, programeri u filmskoj industriji, industriji igara, medicini, istraživanjima i edukaciji u potpunosti mogu iskoristiti GPU snagu Radeon grafike i zajedno, možemo kreirati zadivljujuće i revolucionarno VR iskustvo."

Inovativna AMD LiquidVR tehnologija je posvećena donošenju boljeg sadržaja, komfora i kompatibilnosti sa VR aplikacijama. U skladu sa smernicama bliske saradnje sa ključnim tehnološkim partnerima i programerima u ekosistemu, LiquidVR™ koristi AMD GPU softverski i hardverski podsistem kako bi se uspešno nosio sa problemima i preprekama, i kako bi se postigao nenadmašan osećaj „prisutnosti“ u VR okruženjima – stanju opčinjenosti u kom situacije, objekti i karakteri unutar virtuelnog sveta izgledaju „stvarnim“.

Lumiere Nagrada koju dodeljuje udruženje "Advanced Imaging Society", dodeljuje se novim tehnologijama i proizvodima na tržištu koji kreativnu industriju pokreću napred. Za cilj ima informisanje kreativnih profesionalaca o dolazećim inovacijama i najnaprednijim tehnologijama, udruženje "Advanced Imaging Society" predstavlja vodeće svetske kompanije i organizacije u kreativnoj umetnosti i naukama.

Izvor: AMD

Sve informacije u vezi sa kompanijom AMD, možete pogledati na AMD stranici, na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |