Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 11. октобар 2015.

Firefox će prestati da podržava web pluginove do kraja 2016. godine

Mozilla je objavila da će do kraja 2016. godine prestati da podržava većinu web pluginova. Ovo uključuje Java i Silverlight, ali ne i Flash koji će i dalje dobijati podršku. Web pluginovi su se ustalili kao integralni deo web iskustva, a uglavnom služe za reprodukciju multimedijalnog sadržaja, koji nije izborno podržan ni od weba niti od browsera. Međutim, sa razvojem HTML5 standarda i browsera koji mogu da renderuju pune 3D igre, pluginovi su postali irelevantni. Takođe, pluginovi nikada nisu ni bili preterano dobri, previše su uticali na potrošnju baterije i bili su sigurnosno rizični.

Chrome i Edge su već odbacili podršku za pluginove. Chrome je čak onemogućio i nebitan Flash sadržaj. Iako je Mozilla odredila širok vremenski raspon za odbacivanje web pluginova, ipak je odlučila da prestane sa podrškom za pluginove. Takođe, dolazeće platforme kao što je 64-bitni Firefox za Windows, neće imati podršku za pluginove u paketu.

Izvor: Engadget

NAJČITANIJE

  • Test: AMD Radeon Fury Nano
  • Test: Huawei Mate S
  • Test: HTC Desire 626G Dual SIM
  • Test: Asus Radeon R9 390X DirectCU III Strix OC 8 GB
  • Test: Tesla Tablet M8
  • Test: Huawei P8 Lite

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |