Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 7. октобар 2015.

Microsoft Surface Pro 4 tablet zvanično predstavljen (video)

Follow @benchmark.rs

Microsoft je danas zvanično predstavio Surface Pro 4 tablet. Kao i prethodni Surface modeli, i najnovija verzija je promovisana kao mnogo više od tableta, a uređaj je orijentisan ka poslovnim korisnicima. Surface Pro 4 ima skladan i elegantan dizajn, Intel-pokretani hardver i veliki broj dodataka, kao što su zaštitne futrole, adapteri, Ethernet konektori i dock stanica.


Microsoft Surface Pro 4 ima veliki 12.3-inčni displej sa 2160 x 1440p rezolucijom. Pomenuti displej karakteriše senzor koji registruje 1024 nivoa pritisaka od strane pratećeg stylusa. Gustina ekrana iznosi 267 piksela po inču, što je veoma dobro za ovu veličinu uređaja. Ekran je prekriven 0,4mm tankim Gorilla Glass staklom i ima veoma tanku jedinicu sa pozadinskim osvetljenjem. Tu je i specijalni Touch čipset, koji je kreirao Microsoft a služi za touchscreen operacije i upotrebu stylusom. Tablet se odlikuje veoma tankim okvirom oko ekrana. Ceo uređaj je izrađen od legure aluminijuma i ima tipičan ali i izdržljiv izgled, prepoznatljiv za Surface pro liniju.

Sa hardverske strane, Surface Pro 4 pokreće linija Intelovih najnovijih Core M procesora, a tu je i integrisana Iris Pro grafika. Prema navodima Intela, poboljšanja na poslednjoj generaciji Core M čipova trebalo bi da omoguće poboljšanje i do 50 odsto u 3D grafičkim performansama. Surface Pro 4 nema problema u reprodukciji 4K videa @60 fps i čak može da ih prikazuje na tri različita 4K displeja istovremeno. Pored Intel Skylake CPU-ova , tu je do 16GB RAM-a i do 1TB skladišnog prostora. Microsoft obećava do devet sati radnog veka baterije na tabletu.

Surface2.jpg

Pomenuli smo dodatke, a iako je Microsoft spremio veliki broj novih dodataka, dobra vest je da ukoliko posedujete dosta dodataka od Surface pro 3 modela - svi oni će biti kompatibilni i sa novim tabletom. Ovo uključuje tastature-covere, adaptere za struju, Ethernet adaptere, kao i docking stanicu. Pored ovoga, Surface Pro 4 ima i unapređeni Surface Pen. Pametna olovka ima brisač i dolazi sa baterijom koja traje godinu dana. Stylus se za tablet kači preko magnetnog sistema, a dostupan je u pet različitih boja.

Microsoft Surface Pro 4 će se u prodaji naći po početnoj ceni od 899 dolara, a početak isporuke je 26. oktobar.

Izvor: Engadget

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |