Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 5. октобар 2015.

Pola litre vode, mentalna snaga i pametni telefon za preživljavanje u divljini

Ljubitelji prirode, avanture i izazova, sedmu godinu za redom su testirali svoje granice u Telenor Trci preživljavanja, koju je organizovala Wild Serbia. U netaktnutoj prirodi planine Zlatar, preko 150 učesnika trke, rešavalo je brojne izazove – od nalaženja izvora pitke vode, paljenja vatre uz pomoć kresiva, do pravljenja skloništa u kojem su proveli noć.telenor trka pcpress

Telenor Trka preživljavanja je podeljena u tri kategorije – Avantura, Opstanak i Porodica, koje su činili timovi od 2 do 4 takmičara. Učesnici u kategoriji Avantura prelazili su trasu od 30 kilometara i mogli su da koriste mobilni internet radi lakšeg orijentisanja, pronalaženja korisnih saveta kao i da podele doživljaje sa divljeg dela planine Zlatar. Telenor je omogućio i bonus takmičenje u kojem su učesnici pronalazili sakrivene simbole, a fotografije su postavljali na društvenu mrežu Tviter, zahvaljujući dobroj pokrivenosti Telenorove Pametne mreže na udaljenim lokacijama.

Članovi tima Mečići, Ana Milosavljević, Bojana Tomašević i Dragan Sretenović, uspeli su da pronađu, fotografišu i objave najviše skrivenih simbola. Oni su na taj način pokazali da se trasa može preći sa osmehom, pored izazova koje je gusta šuma i divlja priroda stavljala pred njih.

Najbolji u kategoriji Opstanak, koji su za dva dana prešli oko 60 kilometara i pokazali najveću sposobnost snalaženja u prirodi su Vlada Panić, Vladimir Ranković i Dragan Stanković iz tima Sinovi šume. Oni su demonstrirali da su fizička spremnost, mentalna snaga i snalažljivost, preduslov za preživljavanje u surovim uslovima.

Najsnalažljiviji tim u kategoriji Avantura bio je tim Seljačine, koji je osvojio najviše poena zahvaljujući svojoj snalažljivosti koju demonstriraju već nekoliko godina na Trkama preživljavanja.

U kategoriji Porodica koja je revijalnog karaktera, najmlađi ljubitelji prirode su takođe proveli noć pod šatorima, uz vatru, na livadskoj površini kod Vodene poljane.

Telenor je omogućio brzi internet i dobru pokrivenost duž cele rute kojom su prolazili takmičari kategorije Avantura. Telenor Pametna mreža trenutno pokriva 85 posto stanovnika Srbije. Dodatnom investicijom od 10 miliona u narednih šest meseci pokriće se cela Srbija brzim internetom, odnosno 99 posto stanovnika naše zemlje, a brzi 3G internet biće dostupan gde god postoji signal za mobilni telefon.



Izvor PCPress
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |