Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 18. октобар 2015.

Stižu tri nova Samsung Exynos čipseta

Novi izveštaj koji se pojavio tokom ovog vikenda, sugeriše da Samsung priprema tri nova Exynos čipseta. Exynos 8890 će biti glavni model u novoj liniji SoC-ova. Ranije poznat pod kodnim imenom Mongoose M1, ovaj čipset ća navodno pokretati dolazeći Samsung Galaxy S7 telefon na određenim tržištima (na drugim tržištima će S7 koristiti Snapdragon 820, a pominje se i model sa Exynos 7422 čipom za tržište Indije).

Samsung Galaxy S7 će doći u tri različite varijante, sa tri različita procesora

Exynos 8890 čipset je već primećen na benchmark testovima Samsung Galaxy S7 telefona. Exynos 8890 bi trebalo da ima maksimalnu frekvenciju od 2.3GHz i koristiće prilagođena jezgra. Pored ovoga, biće proizveden u 14nm FinFET procesu. Čip bi mogao biti lansiran u drugom tromesečju 2016. godine, kada se očekuje i lansiranje Samsung Galaxy S7 telefona.

Exynos 7422 je još jedan od novih čipova koji se očekuju, dok je treći model Exynos 7880. Pomenuta dva čipa će najverovatnije imati Cortex-A72 i Cortex-A53 procesore u big.LITTLE arhitekturi. Ovo znači da će četiri A72 jezgra biti korišćena za teže zadatke, dok će četiri A53 jezgra služiti za lakše procese. Exynos 7422 i Exynos 7880 bi mogli biti lansirani u drugoj polovini 2016. godine, a očekuju se u narednoj generaciji Galaxy A telefona iz srednjeg segmenta.

Izvor: PhoneArena

Sve informacije u vezi sa kompanijom Samsung, možete pogledati na Samsung stranici, na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

  • Test: Sony Xperia Z5
  • Test: Tesla Tablet M8

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |