Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 1. октобар 2015.

Test: Cooler Master QuickFire XTi

Konzervativno u najboljem svetlu

Test: Cooler Master QuickFire XTi

QuickFire XT je model koji je u Cooler Masterovu ponudu doneo model klasičnog oblika bez dodatnih tastera, oslonaca za dlanove i nekih drugih dodataka koje bi ga činile komplikovanim. Konzervativni dizajn je bio pozdravljen od svakog ko je želeo klasičnu mehaničku tastaturu bez mnogo filozofije. Jedina zamerka određenog broja korisnika je bila izostanak pozadinskog osvetljenja, koji donosi QuickFire XTi zajedno sa još nekim promenama.

CM Storm QuickFire XTi

Cooler Master QuickFire XTi izgleda vrlo konzervativno što se dizajna tiče. Reč je o prilično standardnoj tastaturi, jer nema gotovo nijednog specifičnog ili "avangardnog" detalja. To ipak ne menja činjenicu da je kvalitet izrade fantastičan.

cm_quickfire_xti_010_s.jpg


Odabir plastike i mikronanosa preko tastera je fenomenalan i bolji nego kod klasičnog "XT" modela. U svakom slučaju QuickFire XTi pod prstima ostavlja osećaj kvaliteta, a to dodatno pojačava činjenicom da je tastatura prilično masivna. Do sada smo se uverili da su mehanički modeli iz Cooler Mastera praktično neuništivi čak i kada imaju vrlo nezahvalne uslove eksploatacije, a QuickFire XTi spada u uverljivije modele.

cm_quickfire_xti_011_s.jpg


Sve "kapice" tastera su obeležene laserski kao i kod nekih drugih modela, a to znači da se oznake nikada neće obrisati. Ispod kapica se u našem slučaju nalaze Cherry MX Brown prekidači koji nam nisu omiljeni. Štaviše, jedino nam se Cherry MX Black manje dopada. Daleko više bismo voleli da smo dobili plave mehanizme. Dobra vest je da će plavi i crveni biti dostupni, a jedino se neće praviti verzija ove tastature sa Cherry MX Black prekidačima. U svakom slučaju, korisnicima se ostavlja odličan izbor. Chrerry MX osim odličnog specifičnog ugođaja tokom kucanja donose i visok stepen pouzdanosti, a kako kaže proizvođač svaki taster je deklarisan na 50 miliona aktivacija. Dakle, godine će prolaziti, a tastatura će biti otporna na zub vremena.


 cm_quickfire_xti_013_s.jpg

cm_quickfire_xti_020_s.jpg

cm_quickfire_xti_019_s.jpg


Svaki od tastera je ponaosob ima LED osvetljenje. Kako se ispod prekidača nalazi velika bela ploča, ona veoma lepo reflektuje osvetljenje, pa tako pored samih tastera svetli i kompletan prosotr oko njih. Nakon paljenja tastature svetlo je bilo ljubičasto, ali uz pomoć prečica na samoj tastaturi možete da menjate nijansu. Osvetljenje se sastoji iz crvene i plave boje, pa na raspolaganju imate oko 35 nijansi ukupno. Pored klasičnog kontinualnog osvetljenja, tu je još pet režima između kojih je pulsirajući i još tri.


cm_quickfire_xti_027_s.jpg

cm_quickfire_xti_028_s.jpg

cm_quickfire_xti_029_s.jpg


Kako nema mnogo dodatnih tastera, Cooler Master se oslonio na alternativne funkcije postojećih tastera. Oni su u najvećoj meri alternativne funkcije F1 do F12 tastera, ali ih ima još nekoliko i aktiviraju se kao kod laptopova uz pomoć "Fn" prekidača koji se nalazi sa desne strane "Space-a". Kako bi klasično nabrajanje bilo prilično nepraktično, u video klipu ispod možete da vidite kratko uputstvo.


cm_quickfire_xti_017_s.jpg


Jedini tasteri koji nisu uobičajeni se nalaze iznad numeričke sekcije, a služe za pravljenje macro profila u hodu (on-the-fly). Ima ih ukupno četiri, a u putem druge dve prečice možete da snimite profile čak i usred igre.


cm_quickfire_xti_015_s.jpg


Kao i većina novijih tastatura iz Cooler Mastera i QuickFire XTi poseduje mogućnost promene Repeat Rate-a sa 1X na 2X, 4X i 8X. Iako je ovo jedna od mogućnosti koja se ne izostavlja kod gotovo nijednog novijeg modela, moramo da priznamo da i dalje nismo uspeli da nađemo bitnu primenu u praksi.


cm_quickfire_xti_018_s.jpg


Sa donje strane se nalazi prilično uredno organizovana površina bez mnogo detalja. Tu su kvalitetne gumene stopcije koje obezbeđuju dobru stabilnost tastaturi, kao i nogice za podizanje pod uglom od nekoliko stepeni i sa samo jednom pozicijom.


cm_quickfire_xti_022_s.jpg

cm_quickfire_xti_023_s.jpg


Osim toga, nailazimo na kanale za provođenje kabla, microUSB konektor koji nije sjajan izbor s obzirom na to da bismo više voleli da vidimo klasičan i drastično robusniji USB Type A priključak. Na kraju tu je i Cooler Master logo ugraviran na centralnom delu koji je svakako bitan, jer je reč o jedinom obeležju proizvođača na ovoj tastaturi.


cm_quickfire_xti_024_s.jpg

cm_quickfire_xti_025_s.jpg

NAJČITANIJE

  • Uporedni test kamera na smartfonima
  • Test: Meizu MX5
  • Test: Samsung Galaxy S6 Edge+
  • Nagradna anketa: poklanjamo Tesla Smartphone 6
  • Test: AMD Radeon Fury Nano
  • Opis igre: Metal Gear Solid V
  • Test: Huawei Mate S
  • Test: HTC Desire 626G Dual SIM

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Testovi

Interesantne teme na Benchmark Forumu

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.


Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |