Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 15. октобар 2015.

Vip širi 4G mrežu

Vip mobile u ovom trenutku radi na širenju svoje 4G LTE mreže na teritoriji Beograda i Pančeva, a uskoro će je uvesti i u Kragujevac, Niš i Novi Sad. Operater tokom ove godine ulaže više od 30 miliona evra u unapređenje mreže širom Srbije, a investicija obuhvata i dodatna poboljšanja signala 3G mreže u Vojvodini.

Radovi na sirenju mreze

Signal mobilne mreže četvrte generacije će tokom oktobra u Beogradu biti dostupan i u širim zonama Zemuna, Vračara, Zvezdare, Voždovca, Žarkova i Krnjače, a početkom novembra prednosti veoma brzog mobilnog prenosa podataka osetiće i korisnici u navedena tri grada.

Mobilna tehnologija 4G LTE pruža bolje korisničko iskustvo u odnosu na postojeću 3G mrežu, prvenstveno pri korišćenju mobilnog interneta. Pristup internetu i učitavanje on-line sadržaja je gotovo trenutno, kao i preuzimanje velikih i zahtevnih aplikacija, gledanje i deljenje HD i Full HD video materijala.

,,Zbog sve veće potrebe korisnika za mobilnim prenosom podataka naš cilj je da do kraja ove godine obezbedimo brzi 3G i 4G mobilni internet za 89% populacije Srbije. U narednim fazama planiramo da omogućimo pristup 4G mreži, najpre korisnicima u većim gradovima Srbije, a nakon toga i u manjim mestima i ruralnim područjima, u zavisnosti od njihovog broja i učestalosti korišćenja pametnih uređaja’’, ističe Natali Delić, CTO kompanije Vip mobile.

Samo u Vip mreži od početka godine obim prenosa podataka je porastao za 80% u odnosu na isti period 2014. godine, a u ovom trenutku više od polovine postpejd korisnika ima smart telefon. Dodatno, od kraja marta kada je Vip prvi uveo tehnologiju četvrte generacije u Srbiju, prodato je skoro 60% uređaja koji su kompatibilni sa 4G mrežom.



Izvor PCPress
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |