Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 16. октобар 2015.

Windows 10 stigao i na Intel NUC mini računare

Follow @benchmark.rs

Intel svoje NUC mini računare nudi već nekoliko godina, ali ih je kompanija do sada nudila uglavnom kao barebone sisteme - dolaze sa procesorom, ali bez RAM-a, skladišta ili operativnog sistema. Sada kompanija nudi Intel Grass Canyon NUC po ceni od 255 dolara. U pitanju je kompletan mini PC, koji dolazi sa preinstaliranim Windows 10 operativnim sistemom.

Grass Canyon NUC ima četvorojezgarni Intel Pentium N3700 Braswell procesor, 2GB RAM-a i 32GB eMMC skladište. Tu je i 2.5-inčni slot, za one koji žele da dodaju SSD ili HDD za dodatni prostor. Ostale karakteristike računara uključuju četiri USB 3.0 porta, Gigabit Ethernet, VGA, HDMI i ulaz za slušalice s prednje strane, kao i headphone/TOSLINK ulaz sa zadnje strane, sa podrškom za 5.1 audio izlaz. Prisutan je i slot za SDXC kartice, a sistem podržava 802.11ac WiFi i Bluetooth. Grass Canyon NUC podržava do 8GB RAM-a. Iako se isporučuje uz Windows 10, sistem podržava i Windows 8, Ubuntu, Linux Mint, Fedora, OpenSUSE i Android.

Iako postoje jeftinije varijante mini PC uređaja na tržištu, Grass Canyon NUC je jedan od najpristupačnijih modela u Intelovoj ponudi i jedan od prvih koji dolazi sa svim poitrebnim elementima, a korisniku je potrebno samo da poveže monitor, tastaturu i miš. Oni koji žele, mogu se opredeliti i za barebones model, po ceni od oko 185 dolara.

Izvor: Liliputing

Sve informacije u vezi sa kompanijom Intel, možete pogledati na Intel stranici, na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

TOP KOMENTARI

Benchmark Forumu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |