Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 17. јануар 2016.

AMD potvrdio da će Polaris GPU-ovi koristiti i HBM i GDDR5

Share
Twitt
g+1
Pinit

Pojedini IT mediju su tokom prošle godine potencirali mogućnost da bi AMD i Nvidia mogli koristiti i HBM (odnosno HBM2) i GDDR5 (odnosno GDDR5X), na svojim grafičkim kartama naredne generacije, koje će se pojaviti tokom 2016. godine. Prema svemu sudeći, AMD je sada potvrdio ove vesti.

Robert Halok, vođa tehničkog marketinga u kompaniji AMD, objašnjava: "Imamo tu fleksibilnost da možemo da koristimno HBM ili GDDR5, kako nam to troškovi diktiraju. Pojedini marketinški segmenti, koji zahtevaju niže cene, će koristiti GDDR5. Segmenti iz višeg sektora, gde se mogu plasirati skuplji proizvodi, mogu implementirati i HBM".

Ova filozofija će svakako odgovarati AMD-u, a predviđa se da bismo mogli videti grafičke kartice sa cenom ispod 350 dolara sa GDDR5/GDDR5X memorijom, odnosno HBM-bazirane video karte namenjene entuzijastima, koje će imati cenu iznad 400 dolara.

Izvor: TweakTown

Sve informacije u vezi sa kompanijom AMD, možete pogledati na AMD stranici, na Benchmark sajtu



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |