Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 16. јануар 2016.

Lansiran prvi 64-bitni serverski Opteron procesor baziran na ARM arhitekturi

Kompanija AMD napravila je veliki korak u svetu data centara objavom novog AMD Opteron A1100 SoC procesora, prethodno poznatog kao Seattle. Iz AMD su ovom prilikom poručili: "Kada smo pre osamnaest meseci predstavili našu procesorsku arhitekturu, prvi put baziranu na ARM instrukcijskom setu, a poznatu pod kodnim imenom "Seattle", znali smo da nam tek predstoji naporan put kreiranja kompletnog ekosistema oko kog će biti moguće izgraditi serversko tržište bazirano na ARM procesorima. Taj posao nema definisan kraj, jer po definiciji ekosistem podrazumeva promene, usavršavanja i adaptiranja - jednom rečju evoluciju. No, danas smo na jako važnom "čekpointu", a on se ogleda u tome da smo krenuli sa komercijalnom isporukom finalnih ARM baziranih serverskih procesora iz Opteron 1100 familije".

Test: AMD A10-7870K Godavari

AMD Opteron SoC serije A1100 je prva 64-bitna ARM Cortex-A57-bazirana platforma kompanije AMD. Koristeći ARM Cortex-A57 procesore uz brzim mrežama i konekcijama skladištenja kao i izuzetnu energetsku efikasnost, AMD Opteron A1100 Series SoC donosi balans ukupnih troškova.

amd1.jpg

AMD Opteron A1100 Series SoC specifikacije:

- do osam ARM Cortex-A57 jezgara uz 4MB podeljenje Level 2 i 8MB Level 3 keš memorije

- 2x 64-bit DDR3/DDR4 kanala sa podrškom do 1866 MHz uz ECC

- 2x 10Gb Ethernet mrežno povezivanje

- 8-lane PCI-Express Gen 3

- 14 SATA-3 portova

Izvor: AMD

Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu

NAJČITANIJE



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |