Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 29. јануар 2016.

Microsoftow Edge browser navodno skladišti i čuva korisnikovu istoriju pretrage

Share
Twitt
g+1
Pinit

Sigurnosni istraživač Ašiš Sing je otkrio da pretraga preko Edge browsera u InPrivate modu ne briše istoriju pretrage weba. Pomenuti mod bi trebalo da bude u potpunosti privatan. Prema Singu, koji je istražio "Container_n" tabelu koja skladišti istoriju pretrage, svako može da vidi tabove koji su bili otvoreni tokom pretrage korišćenjem InPrivate moda u Edge browseru.

Sing objašnjava: "Svaki imalo vešt istraživač može da uoči razliku i da pribavi konkretne dokaze. Browser upravlja velikim brojem stvari, što istraživanje i pregled čini lakšim. Međutim, postoje i delovi gde  ovi dokazi nisu lako uočljivi. Zaključak je da sistem privatne pretrage u Edge browseru nije u potpunosti u skladu sa onim što je njegova svrha". Singove reči je potvrdio i portal The Verge u sopstvenom istraživanju. Microsoft je u odgovoru na ove navode istakao da je svestan izveštaja o tome da InPrivate tabovi ne funkcionišu onako kako je dizajnirano, te da se radi na rešavanju ovog problema.

Izvor: TweakTown



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |