Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 27. јануар 2016.

Ovaj link može da sruši Safari i Chrome


U nedavnoj prošlosti je bilo slučajeva kada je jedna poruka ili internet veza određenog sadržaja lako mogla srušiti softver iPhone-a, a sada se pojavila i nešto naprednija verzija ovakve smicalice. Na web stranici crashsafari.com nalazi se skripta koja u adresnoj traci generiše sve veći niz znakova, što uspeva dovoljno "zbuniti" Safari na iPhone-u, pa pregledač ubrzo otkazuje poslušnost.

Prema navodima korisnika, ista stvar može srušiti i Chrome pregledač na Windows-u, Mac-u, iOS-u i Android-u. Kod rušenja Safarija najčešće je potrebno ponovno pokrenuti uređaj, dok Chrome ne zahteva resetovanje uređaja već samo aplikacije.

Ovu je stranicu izradio Matthew Bryant, 22-godišnjak iz San Francisca, čisto iz zabave. Iako posećivanje ove stranice neće izazvati trajnu štetu na vašim uređajima, svakako pripazite na šta klikate ovih dana – spomenuti URL neki pokušavaju i sakriti pomoću servisa za skraćivanje adresa, te tako navući korisnike na ovu podvalu.

Iz Apple-a i Google-a još se uvek nisu službeno oglasili o ovom slučaju.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |