Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 30. јануар 2016.

Prodaja Windows telefona opala za 49%


Prema podacima iz najnovijeg Microsoft-ovog finansijskog izveštaja, prodaja Lumia telefona je u proteklom kvartalu opala za celih 49%, dok su ukupni prihodi kompanije opali za 10% u odnosu na isti period prošle godine.

Pored toga, opali su i prihodi Microsoft-ove More Personal Computing divizije (za 5%), kao i neto profit kompanije (za skoro 15% - sa 5,8 milijardi na 5 milijardi dolara), prenosi Engadget.

Ali, uprkos tome, Microsoft može potražiti barem malu utehu u rastu prihoda zarađenih na Surface porodici uređaja, koji su u proteklom kvartalu kompaniji doneli 1,35 milijardi dolara (u odnosu na 1,1 milijardu u istom periodu u 2015.), što pak predstavlja rast od 29%. Još veći rast prihoda je zabilježilo Microsoft-ovo poslovanje sa Azure-om (140%), kao i sa Office-om 365 (70%).

Isto tako, Microsoft može biti zadovoljan i rastućom popularnošću svojih mobilnih aplikacija - Skype je tako do sada na iOS i Android uređajima preuzet preko 900 miliona puta, dok su mobilne Office aplikacije preuzete preko 340 miliona puta.

Foto: Ken Wolter / Shutterstock



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |