Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 15. јануар 2016.

Šefovi mogu da čitaju privatne poruke?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Šefovi mogu da čitaju privatne poruke?

Kompanije imaju pravo da nadgledaju privatne poruke na internetu svojih zaposlenih, presudio je Evropski sud za ljudska prava.

Ovakav zaključak je donet u slučaju rumunskog inženjera koji je otpušten 2007. pošto je koristio Yahoo! Messenger na poslu ne samo za profesionalnu komunikaciju sa klijentima, već i u privatne svrhe – da bi slao poruke svojoj verenici i bratu.

Kompanija je branila zaposlenima da koriste ovaj program za četovanje u privatne svrhe tokom radnog vremena.

Sud u Strazburu je stao na stranu poslodavca otpuštenog inženjera uz obrazloženje da nije nerazumno da poslodavac želi da proveri da li zaposleni izvršavaju svoje profesionalne zadatke tokom radnog vremena.

Takođe, navedeno je da je kompanija u ovom slučaju “pristupila porukama u uverenju da su sadržale profesionalnu komunikaciju”.

Sud je odbacio argumente rumunskog državljanina, koji je tvrdio da je nadgledanjem privatnih poruka prekršeno njegovo pravo na privatnost.

Tokom suđenja su korišćeni logovi čet programa otpuštenog radnika, koji su, prema rečima suda, “dokazali da je koristio računar svoje kompanije za lične svrhe tokom radnog vremena”.

U Strazburu je tako potvrđena ranija presuda rumunskih sudova, a odluke Evropskog suda za ljudska prava su obavezujuće za sve potpisnice Evropske povelje o ljudskim pravim.

Izvor: Sci-Tech

Nova pravila: Facebook vas prati čak i kad niste u...
Telefon koji čuva privatnost stigao i u Srbiju
Otkrijte šta sve Google zna o vama
Ovih pet stvari na Fejsbuku morate ODMAH da se reš...
Kako da pronađete ukradeni smartfon?
Ko sve treba da se plaši Google Naočara?
Sve što treba da znate o pametnim telefonima
Četvrtina korisnika koristi funkciju privatnog del...

By ceca • Android vesti • Tags: Evropski sud, Mejlovi, privatnost

Support us!

Please support our page with a click!



Izvor androidmarket
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |