Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 20. јануар 2016.

Test: Acer Predator 15

Test: Acer Predator 15

Iz kompanije Acer stiže veoma lepo iznenađenje u ove zimske dane. Do nas je došao Predator 15 laptop, top linija kada su u pitanju performanse koja je, pogađate, namenjena prevashodno igrački orijentisanoj populaciji. Kakvi su naši utisci posle druženja sa pravom pravcatom aždajom? Izuzetno pozitivni, ali sačekajte, ići ćemo redom, pa ćete videti zašto se radi o uređaju koji nas impresionira...

Gejming kako ga Acer zamišlja

Filip Majkić

Uvek pozdravljamo kada se kompanije odluče da donesu svoj premium proizvod u Srbiju. Naročito je to slučaj kada se radi o top liniji računara. U ovom slučaju, kompanija koja se odlučila na takav potez je tajvanski Acer, koji je na tržištu Srbije ponudio gejming laptopove iz Predator serije, top liniju svojih uređaja. Na test smo dobili jedan takav model - istina, u sempl varijanti koja se donekle razlikuje od prodajne verzije, a u čemu, videćete u nastavku teksta.

Verovatno glavni konkurent, a neki će reći i klon ASUS RoG G serije

Pre nego što nastavimo, moramo se osvrnuti na neminovno poređenje - sasvim je sigurno da će se Acer Predator 15 i 17 serije porediti sa ASUS G500 i G700 modelima, respektivno (radi se o 15,6-inčnim i 17,3-inčnim modelima). Razloga za to je puno. ASUS je doskora nesmetano uživao na tronu kada je o ovakvim računarima reč, obe kompanije ovim serijama ciljaju sličnu populaciju, performanse i korišćeni čipovi su veoma slični, a - da se ne lažemo - moramo reći da su računari i fizički veoma slični. Stoga u tekstu očekujte dosta poređenja između Predatora i G serije.


Dizajn, izrada

Krećemo od standardne stavke – onoga što se dobija u kutiji, odnosno pakovanju. Naš primerak je došao od lokalne kancelarije kompanije Acer. U prodaji neće biti identičnih primeraka (makar inicijalno, pošto će i ovakav uređaj kakav smo mi dobili moći da se poruči, ukoliko lokalni prodavci smatraju da im je zanimljiv). Sempl se od prodajnih verzija ipak uglavnom razlikuje po hardveru i nekim stavkama u samoj upotrebi, o čemu ćemo kasnije govoriti više. Što se dizajna i izrade tiče, tu razlika u odnosu na ono što će biti dostupno - nema.

acer_predator_14_s.jpg

U samom paketu se dobija nešto što jasno sugeriše posebnost ovog računara. Naime, jedna od njegovih odlika je prisustvo modularnog slota u koji se po potrebi može ubaciti dodatak koji će doneti neku opciju ili mogućnost računaru. Kod nas konkretno smo zatekli modul optičkog uređaja i modul kulera, koji potpisuje Cooler Master. Ukoliko želite da računar ima još bolje hlađenje, jednostavnim pritiskom na dugme izbacite ono što se već nalazi u slotu i ubacite kuler. Ukoliko vam je potreban optički uređaj, ništa lakše, samo ponovite postupak. Tu je i veliki ispravljač od 180 W, jasan signal da se radi o “zveri” koja se mora napajati.

acer_predator_17_s.jpg

Eksterijer je veoma nalik onome što smo ranije imali prilike da vidimo kod G750 modela kompanije ASUS. Iako Acer tvrdi da se radi o jedinstvenom trouglastom dizajnu, sa jasno istaknutim ivicama, piramidalnim elementima inspirisanim, kao što i ime sugeriše, dizajnom vanzemaljaca iz filmova Predator, ipak ćemo reći da su i dizajn i izrada veoma slični. Što nije problem što se nas tiče, budući da nam se G serija uvek izuzetno dopadala. Osim toga, to nam je istovremeno i najlakši način da vam opišemo kako Predator u praksi deluje i izgleda.

acer_predator_15_s.jpg

Uređajem dominiraju crne mat površine, a vizuelno je izuzetno atraktivan. Raspolaže brojnim osvetljenim delovima, do te mere da deluje donekle kičasto kada je računar aktivan, premda se jedan deo tih osvetljenih delova može ugasiti. Kada su materijali u pitanju, koristi se kombinacija (pogađate, slično kao kod G serije) plastike, metala, staklenih površina koje daju dodatnu čvrstinu, gumiranih površina. Sve tvori jedinstveni ugođaj, a moramo reći da i deluje premium u realnoj upotrebi. Svakako je jedinstveniji materijal od običnog metala ili obične plastike.

acer_predator_9_s.jpg

Unutrašnjost računara je potpuno crna, izuzmemo li oznake gejming tastera (W, S, A, D, kursorske strelice), odnosno pozadinsko osvetljenje tastera, ukoliko je aktivno, o čemu će još biti reči u utiscima. Veliki tačped dominira sredinom postolja za dlanove, sa svoja dva tastera. Odlična tastatura je čiklet tipa i dubokog hoda tastera. Iznad nje se nalaze programabilni makro tasteri, što je još jedan vid usmerenja ka gejming populaciji. Veliki ekran je mat tipa. Slično kao i kod G serije, kada se otvori poklopac, iza njega postolje laptopa "štrči" nekoliko centimetara, tako da o tome treba voditi računa kada postavljate laptop negde. Prostor pozadi treba obezbediti i usled toga što su veliki izduvnici upravo smešteni tako da vreo vazduh izbacuju natrag, te i o tome treba voditi računa...



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |