Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 29. јануар 2016.

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Pored nedavno testiranih Logitech G633 Artemis Spectrum slušalica, Logitech je ponudio i bežičnu varijantu koja bi mogla da se dopadne onima koji ne žale novca, već žele da se oslobode ograničenja koje donose kablovi i koji svakako mnogima predstavljaju veliku smetnju za udobno igranje. Ukoliko se prepoznajete u prethodnoj rečenici G933 model bi mogao da bude pravo rešenje.

Logitech G933 Artemis Spectrum

Ideja je vrlo jednostavna. Logitech G933 Artemis spektrum nudi praktično sve što i G633, ali je na to dodata i bežična konekcija konekcija koja ne samo da uklanja kablove, već nudi i neke dodatne mogućnosti koje čine ove slušalice verovatno najfleksibilnijim na tržištu.

logitech_g933_artemis_spectrum_009_s.jpg

Poput žičnog modela, G933 Artemis Spectrum slušalice su prilično kabaste, što je i relativno logično obzirom na želju proizvođača da ispuni očekivanja svakog tipa korisnika. Iako je konstrukcija plastična uz određene metalne detalje, G933 slušalice ulivaju poverenje i imaju izradu kakvu možete da očekujete od Logitecha. Spojevi su precizni, a proizvod pod rukom odaje osećaj robusnosti.

logitech_g933_artemis_spectrum_008_s.jpg

I ovde se koriste mahom vrlo kvalitetni materijali, pa tako ukoliko govorimo o plastici, proizvođač je koristio plastiku koja pruža "premium" osećaj, a isto važi i za metalne elemente i sl. Nažalost, činjenica da su slušalice bežične nosi i jednu manu u vidu povećane mase. Pa tako, umesto 375 grama koliko teži G633, skuplji headset je na vagi pokazao 10 grama više. Istina, ova razlika nije velika, ali treba imati u vidu da su ova dva para slušalica među najtežima na tržištu. To će neke korisnike jednostavno odbiti. Čak i da je ergonomija odlična, nakon veoma dugih sesija, ona ne može da se sakrije.

logitech_g933_artemis_spectrum_016_s.jpg

Dobra vest je da je ergonomija odlična, iako će oni osetljiviji možda konstatovati da G933 vrši malo veći pritisak zbog svog specifičnog oblika. Međutim, to je kompenzovano veoma kvalitetnim jastučićima koji naležu na površinu oko ušiju i na teme glave. Oni su debeli, mekani i daleko bolji od nekih ranijih modela sa kojima smo se susretali. Pritom, dobro izoluju okolnu buku što je svakako plus, jer se G933 oslanja samo na pasivnu izolaciju buke.

logitech_g933_artemis_spectrum_011_s.jpg

Što se tiče zvučnika, G933 Artemis Spectrum koristi iste komponente kao i G633. Ispod jastučića se kriju po 40-milimetarski drajveri sa obe strane koji su deklarisani na tipičan odziv od 20 Hz do 20 KHz. Sa spoljne strane zvučnika se krije poklopac koji je fiksiran uz pomoć magneta. Pritom, interesantno je to što se lako skida kako biste mogli da prilagodite G933 svojim potrebama ili u slučaju da želite da jednostavno zamenite ili promenite ove poklopce.

logitech_g933_artemis_spectrum_012_s.jpg

logitech_g933_artemis_spectrum_013_s.jpg

U sluačju G933 modela, ispod poklopaca se sa leve strane nalazi risiver koji izgleda kao malo stariji USB fleš stik. Ima malo veće dimenzije, odnosno veoma velike kada imamo u vidu da mnogi Logitech uređaji koriste minijaturni "Nano" risiver koji može da stane na vrh prsta. Ipak, treba imati u vidu da se ovde traži mnogo kvalitetnija veza, jer je ipak reč o prenosu zvuka za koji se očekuje da bude izuzetno kvalitetan i stabilan. Takođe, sam risiver poseduje 3.5-milimetarski analogni audio konektor koji omogućava da preko njega prenosite zvuk, ali o tome ćemo malo kasnije.

logitech_g933_artemis_spectrum_014_s.jpg

logitech_g933_artemis_spectrum_015_s.jpg

Ispod desnog poklopca se nalazi pomenuta baterija. Reč je o tipičnoj Li-Ion bateriji poput onih za mobilne telefone koja ima kapacitet od 1100 mAh. Prema rečima proizvođača ona omogućava autonomiju od 12 časova bez osvetljenja i oko 8 časova sa osvetljenjem. U praksi se to pokazalo kao prilično tačno. Mi smo ostvarili oko 10 časova rada bez osvetljenja, ali smo mahom imali jačinu zvuka podešenu na preko 50% od maksimuma.

logitech_g933_artemis_spectrum_019_s.jpg

Kao i kod jeftinijeg modela, na desnoj strani su smešteni svi tasteri, kojih ima u poprilično velikom broju. Pre svega tu je prekidač za promenu između 3.5 mm i USB režima rada, a ispod njega su tu tri "G" tastera kojima možete da promenite funkciju putem softvera, pa čak i da memorišete makro kombinacije, mada se upotrebljivost toga zaista dovodi u pitanje ukoliko već imate igračku tastaturu. Tu je i "mute" taster, kao i točkić za podešavanje jačine zvuka.

logitech_g933_artemis_spectrum_017_s.jpg

Na drugoj strani pronalazimo integrisani mikrofon, koji se ne odvaja od slušalica. Sa druge strane, mikrofon je integrisan na odličan način, tako da zaista ne smeta kada vam nije potreban. Takođe, na samom vrhu mikrofon može da se produži, a ovaj deo postaje i savitljiv što ga čini praktičnim za upotrebu. Mikrofon je unidirekcioni, tako da kada ga lepo usperite prema sebi, skuplja signal gotovo idealno bez šuma iz okoline. Takođe, pohvalili bismo činjenicu da svetli kada je ugašen, odnosno kada je aktiviran "mute".

logitech_g933_artemis_spectrum_018_s.jpg

Na istoj strani, na dnu zvučnika se nalaze i konektori kojima G933 Artemis Spectrum raspolaže. To su microUSB i 3.5-milimetarski audio konektor (tzv. "bananica"). Treba imati u vidu da je USB konektor predviđen za vezu sa PC-em iz nekoliko razloga. Pre svega, jedino tako možete da dobijete punu kontrolu uz isporučeni softver. Takođe, zahvaljujući činjenici da USB isporučuje i 500 mA pored samog signala, to omogućava ovom headset-u da radi onako kako je Logitech to zamislio. Analogni 3.5 mm konektor treba korisiti za konzole, plejere i sl., jer smanjuju funkcionalnost ovih slušalica.

logitech_g933_artemis_spectrum_008_s.jpg

Dolazimo i do osvetljenja koje je jako lepo odrađeno. Bez preterivanja, Logitech je učinio dva detalja osvetljenim. Jednu vertikalnu "štraftu" na kućištima zvučnika, dok je drugi osvetljeni detalj logo sa strane. U kombinaciji sa zamenskim pločicama i mogućnošću da promenite osvetljenje u kompletnom RGB spektru, omogućava korisnicima da prilagode izgled G933 slušalica svojim potrebama i željama i taj deo je jako dobro odrađen.

logitech_g933_artemis_spectrum_023_s.jpg

logitech_g933_artemis_spectrum_021_s.jpg



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |