Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 27. април 2016.

Bitcoin postaje potpuno legalan u EU


Jedna od najdugovječnijih i najvećih svetskih menjačnica bitcoina, slovenski Bitstamp, dobio je u Luksemburgu službenu licencu za rad. S tom licencom Bitstamp je postao prva potpuno legalna finansijska institucija unutar Evropske unije koja se bavi isključivo razmenom virtualne kriptovalute bitcoin. S radom će kao takva započeti od 1. jula, kada se otvara i njihovo novo sedište u Luksemburgu.

Ova licenca može se, putem evropskog "passport" programa, vrlo lako preneti i na ostalih 27 zemalja članica EU, što bi značilo da će Bitstamp verovatno postati prva sveevropska menjačnica bitcoina – a samim time će i bitcoin postati potpuno legalno sredstvo plaćanja. Građani EU ovime će dobiti i čvrstu i sigurnu platformu za trgovanje tom virtualnom valutom.

"Verujemo da će ovo doneti stabilnost na tržište, i da će ljudi videti ovaj potez kao znak da Bitcoin postaje mainstream", izjavio je ovom prilikom CEO Bitstampa Nejc Kodrič.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |