Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 26. април 2016.

Test: HP Envy Phoenix

Brend računar spreman za VR i 4K igranje

Test: HP Envy Phoenix

Test: HP Envy Phoenix
Share
Twitt
g+1
Pinit

Da je VR doba krenulo, osećamo po tome što su i najveće i najkonzervativnije kompanije "zagrejane" za najveću novinu na polju PC računara u proteklih nekoliko godina. Danas vam predstavljamo upravo takvu mašinu - ogromne hardverske snage, velikog potencijala, spremnu za VR. Na nečije iznenađenje ili ne, tek ona dolazi sa HP potpisom. Pred nama je Envy Phoenix gejming računar visokih performansi...

Kao Phoenix iz pepela

Filip Majkić

Nemamo često priliku da se družimo sa brend računarima, nažalost. Srbija je najmanje tržište brend računara u Evropi, dok je na nekim platežno sposobnijim tržištima situacija drugačija. Poređenja radi, prema informacijama kojima smo raspolagali pre par godina, u Sloveniji je procentualna zastupljenost brend računara iznosila čak 70%. Sa druge strane, čini nam se da su strategije pojedinih poznatih proizvođača (HP, ASUS, Lenovo) takve da gejming segment ima sve veći procenat u njihovoj ponudi i njime se sve više bave.

HP je prošao kroz turbulentan period svoje reorganizacije i sada je sposoban, prema rečima njegovih predstavnika u Srbiji, da se razmaše u sektorima u kojima doskora nije bio toliko prisutan. Ima li bolje prilike od naviranja VR / 4K gejminga? Veoma uzbudljivo doba je pred nama, a HP ima pravu mašinu da dočeka promene u punom ruhu.

Ova konfiguracija je plod napora kompanije da ponudi gejming računar u prepoznatljivom brend ruhu, svojevrsni pokazni model koji će korisnicima doneti stotine i hiljade sati zadovoljstva, a koji će se opet razlikovati od ponude drugih aktera na tržištu. Pre svega, kvalitetno osmišljena rešenja su u ovakvim slučajevima prioritet. Hlađenje mora biti adekvatno, kvalitet se mora u startu videti, moraju se koristiti dobre komponente. Sve u svemu, nema puno prostora za kompromise.

U paketu...

Da se o kvalitetu vodilo računa, vidi se u samom startu po kućištu. Prosto je neverovatno koliko je kompaktno kućište u koje je smešten GeForce GTX 980 Ti, snažan Intel Skylake procesor sa vodenim hlađenjem, uopšte na kakvom računaru je moguće igrati se udobno u najvišim rezolucijama. To nije sve - vodilo se računa i o estetskom elementu. Prednji deo kućišta je izrađen od aluminijuma, i zaista je veoma posebne izrade i estetike. Da sve bude još lepše, tu je i osvetljenje čija se boja može kontrolisati iz priloženog softvera, pa tako možemo namestiti da svetli crveno, plavo, zeleno, u nekoj kombinaciji tih boja ili u "fade-out" režimu i slično. U svakom slučaju, lep detalj koji dodatno ističe agresivnost Envy Phoenix računara.

hp_envy_racunar1_s.jpg

Imajući to u vidu, periferije nekako dođu kao direktna "kontra". Više bi pristajale nekom multimedijalnom ili poslovnom desktopu nego agresivnoj gejming mašini, ali pretpostavljamo da je HP želeo da isporuči pre svega bežične periferije za slučaj da gejmeri žele da iskoriste Envy Phoenix za igranje u dnevnoj sobi za velikim televizorom, pošto tradicionalni gejmeri već raspolažu svojim setovima periferija. I miš i tastatura koriste dve AAA baterije.

Vraćamo se na kućište. Kada jednom podesite osvetljenje i intenzitet istog u zavisnosti od režima rada i sopstvenih želja, shvatićete da se po sredini, uspravno postavljen, nalazi optički uređaj. U konkretnom slučaju, to je Blu-ray combo drajv. Stilski je odlično uklopljen i ne bi nas iznenadilo da neki korisnici prosto izgube iz vida da njihov računar ima optički drajv.

phoenix_4_s.jpg

Na gornjem delu, pomalo skriveno i zakošeno, nalazimo front panel priključke. Tu se nalaze dva USB 2.0 i dva USB 3.0 konektora. Zatim, tu je audio priključak, zajedno sa čitačem memorijskih kartica koji je 7-u-1 tipa. Vrh računara je naboran i izrađen od plastike. Čelični bokovi ne kriju ništa specijalno, osim što ćete primetiti da su, u odnosu na standardni desktop, "obrnuti". Naime, nije leva strana ta koja se skida i na kojoj se nalaze prorezi za hlađenje, već je to ovde desna strana, sasvim dovoljno da shvatite da se radi o veoma posebnom računaru.

Najzad, dolazimo do zadnjeg dela. Voleli bismo da je isti ofarban, odnosno da nije u boji lima, ali šta da se radi. Na ovom delu imamo priključak za napajanje, zatim sve video izlaze koje nudi GeForce GTX 980 Ti (DVI, HDMI, tri DisplayPort konektora), kao i otvori za hlađenje. Zadnji panel ploče je, opet neobično za one koji su navikli na standardne računare, smešten pri dnu desne strane i tu se nalaze još po četiri USB 2.0 i dva USB 3.0 konektora, audio priključci (uključujući i optički S/PDIF), te LAN konektor.



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |