Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 26. новембар 2018.

Bitcoin u ogromnom padu, cena ispod 4.000 dolara


Pogledate li vesti objavljene u ovo doba prošle godine, videćete kako je euforija oko bitcoina i uopšteno kriptovaluta doživljavala svoj vrhunac. Otprilike ovih dana u velikom je uzlaznom trendu bitcoin premašio cenu od devet, pa potom i deset hiljada američkih dolara, a strelovitom se rastu nije nazirao kraj. Oni koji se usude išta da predviđaju bitcoinu su prognozirali svetlu budućnost i rast cene do 100, 200, pa i 500 hiljada dolara za jedan digitalni coin. Drugi su, pak, u svemu videli veliki  balon nagađanja.

Današnja situacija ipak daje za pravo ovima drugima, jer kraj novembra, umesto euforije, tržište kriptovaluta dočekuje u sasvim drugačijem raspoloženju. Bitcoin i druge vodeće kriptovalute u konstantnom su padu. U trenutku nastanka ove vesti cena bitcoina pala je ispod 3.800 dolara, izgubila je gotovo 15% u jednom danu, te se nalazi na nivou gde je bitcoin, u uzlaznom trendu, zadnji put bio tokom leta 2017. godine.

Rasprodaja povodom Crnog petka očito nije zahvatila samo prodavnice, nego i vlasnike kriptovaluta, jer se u 30 najvećih digitalnih coina po tržišnoj kapitalizaciji ovih dana svećom treba tražiti neki koji ima dnevne gubitke manje od 10%.

Kripto-entuzijasti će reći kako je ovo očekivano i da tehnologija blockchaina bez obzira na ova kretanja ima budućnost, jednako kao i bitcoin. Oni pak, koji su se prošle godine u ovo doba poveli za masom i kupili bitcoine po 10.000 dolara nadajući se "hlebu bez motike", a nisu ih prodali pri vrhuncu, sada verovatno nemaju baš preterano mnogo razloga za zadovoljstvo.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |