Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 23. новембар 2018.

U SAD-u 50 miliona oštećenih ekrana pametnih telefona godišnje


Kompanija SquareTrade sprovela je istraživanje na područiju SAD-a prema kojem je čak 66% ispitanika odnosno vlasnika pametnih telefona tokom prošle godine na neki način oštetilo svoje uređaje.

Od tog procenta 29% ispitanika kao oštećenje je navelo napuknuti ekran. Kao sledeći razlozi oštećenja uređaja spominju se ogrebani ekrani i neispravne baterije.

Po redu četvrti razlog oštećenja uređaja spominju se problemi sa ekranom na dodir te oštećenja ivica telefona sa udelom od 16%.

Najzanimljiviji je pak podatak o broju oštećenih ekrana u SAD-u tokom prošle godine, u samo 12 meseci je zabeleženo 50 miliona napuknutih ekrana, što je pak doprinelo troškovima zamene ekrana od ukupno 3,4 milijardi američkih dolara.

Oko 38% vlasnika ipak nikad nije popravilo svoje napukle ekrane, s obzirom da većina korisnika teži prema zadržavanju svojih uređaja dok god je donekle funkcionalan ili pak nabavljaju novi uređaj.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |