Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 23. новембар 2018.

Umesto jedne - dve reklame na početku YouTube videa


Verovatno niko ne voli da ga YouTube prekida reklamama dok gleda omiljeni sadržaj, smešne snimke mačaka, ili sluša muziku – međutim, moraju i u Google-u od nečega da žive. Na svom su blogu iz te kompanije najavili neke manje promene koje će pogoditi oglašivače i gledaoce na popularnom video servisu, a koje bi trebale da rezultuju u boljem izvođenju i dosegu oglasa, te manjim nezadovoljstvom korisnika koji su prisiljeni da ih gledaju.

Ove promene su osmišljene skladno primećenim promenama korisničkih navika gledanja YouTube-a – dužim boravkom pred ekranom, otkrivanjem videa kroz preporuke same platforme, te češćim gledanjem YouTube-a na televizorima.

Kako bi, kod dužeg gledanja, servis manje iritirao gledatelje i ređe im prekidao sadržaj koji gledaju, YouTube će uskoro početi na početak videa da stavlja dve uzastopne reklame. One će se, kao i do sada, moći preskočiti, ali postavljanje dve reklame na početku značiće da će ih kasnije tokom gledanja biti manje, ako ih uopšte i bude.

Testovi su pokazali kako dve reklame na početku znače 40% manje prekida kasnije tokom gledanja dužeg videa, a istovremeno su povećale doseg i frekvenciju – što znači da se oglašivačima ovaj način prikazivanja reklama više isplati.

Dodatno, reklame unutar "feeda" na početnoj stranici moći će oglašivačima poslužiti da gledaocima preporuče neki drugi video, a onima koji plaćaju oglase biće omogućeno i da ih plasiraju samo prema publici koja video isečke gleda na velikom ekranu (televizoru).



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |