Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 16. децембар 2018.

Facebook opet kompromitovao privatne podatke, ovoga puta fotografije korisnika


Godina u kojoj je Mark Zuckerberg težio da "popravi Facebook" verovatno za ovu društvenu mrežu nije mogla proći lošije po pitanju većeg broja skandala sa privatnim podacima. I kada smo mislili da je tome kraj, pojavila se još jedna objava na službenom Facebook-ovom blogu za developere u kojoj su priznali da su – još jednom zabrljali.

API (programsko okruženje) za fotografije, kojem je zadatak da manipuliše fotografijama korisnika i daje ih, prema potrebi, na raspolaganje spoljnim aplikacijama imao je u sebi veliki bug. Zbog toga je određenim developerima i aplikacijama davao pristup daleko većem broju fotografija nego što je trebao. Takva je situacija trajala od 13. do 25. septebra ove godine, a nakon toga greška je otkrivena i zakrpljena.

Potencijalno ugrožavanje privatnosti obuhvatilo je čak 6,8 miliona korisnika čije su fotografije bile izložene neželjenim pogledima, a njima je moglo pristupiti oko 1.500 aplikacija. Kompromitovane fotografije uključuju one sa Timelinea, Marketplacea i drugih mesta gde su ih ljudi postavljali, kao i one koje su korisnici krenuli da objavljuju, ali taj proces nisu dovršili – Facebook u tom slučaju kopiju fotografije čuva tri dana za slučaj da se korisnik predomisli.

Svi oni čiji su korisnički nalozi zahvaćeni ovim propustom o tome će biti obavešteni. Facebook se, očekivano, izvinjava zbog propusta i najavljuje kako će sve fotografije koje su završile gde nisu trebale od tamo izbrisati.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |