Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 12. децембар 2018.

Google+ gasi se i ranije, otkriveno još curenja podataka


Google je na svoj neuspešni eksperiment društvene mreže Google+ utrošio mnogo novca i vremena. Godinama su održavali ovaj proizvod uprkos slabom odazivu korisnika, a održavanje tako velikog sistema sa sobom nosi i potencijalne opasnosti ako se ne obavlja kako treba – pa je u oktobru objavljeno kako je dugo vremena postojala mogućnost "curenja" podataka korisnika kroz Google+ API-je. To je dovelo do odluke kompanije da sledeće godine ugasi Google+ za privatne korisnike i ostavi ga na raspolaganju samo kompanijama.

Ali, novi razvoj događaja doveo je do toga da se gašenje mreže pomeri za četiri meseca ranije. Naime, Google-ovci su otkrili još propusta u svojim API okruženjima koji su se pojavili prošlog meseca. Stvar je zakrpljena nakon nedelju dana, ali su u tom razdoblju bili ugroženi podaci 52,5 miliona korisnika. Kontakt podaci i druge informacije sa njihovih profila mogli su doći u ruke developerima zbog ovog propusta, pa je kompanija odlučila da nema više smisla u Google+ ulagati nikakav trud.

Poslednje što će oko njega učiniti biće gašenje svih API-ja u narednih 90 dana. Nakon toga, umesto u avgustu 2019. kako je ranije bilo najavljeno, Google+ će biti ugašen u aprilu. Svi oni koji imaju bilo kakve podatke, fotografije i slično skladištene na toj mreži biće u mogućnosti da ih preuzmu, o čemu će uskoro biti obavešteni.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |