Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 3. децембар 2018.

Hakovana hotelska grupacija Marriott, ukradeni podaci pola milijarde gostiju


Svi oni koji su od 2014. godine na ovamo odseli u nekom od hotela američke grupacije Marriott International, sada imaju razloga za zabrinutost – a takvih nije malo. Tokom velikog hakerskog napada za koji se saznalo pre neki dan ukradeni su podaci o čak 500 miliona korisnika usluga ove hotelske grupe, koja uključuje velika imena industrije kao što su Westin, Sheraton, Ritz-Carlton, Le Méridien, te još desetine drugih luksuznih brendova.

Hakeri su, prema prvim informacijama, uspeli da upadnu u bazu podataka za rezervacije lanca hotela Starwood u SAD-u. Nakon što su prve informacije o neautorizovanom upadu u sistem dobili početkom septembra, u Marriottu su pokrenuli istragu. Ona je pokazala kako su upadi trajali još od 2014. godine, a neko nepoznat je pokradene podatke čuvao u kriptovanom obliku. Nakon što su ih pre 10-ak dana stručnjaci dekriptovali otkrili su da je reč o podacima o spomenutih pola milijarde klijenata.



Oni uključuju imena, e-mail adrese, brojeve pasoša, datume rođenja, pol, kao i podatke o rezervacijama smeštaja. U nekim slučajevima pokradeni su i podaci o kreditnim karticama, koji mogu žrtvama da donesu značajnije probleme. Iako su isti bili zaštićeni AES-128 enkripcijom u Marriottu ne mogu da budu sigurni da im nisu ukradeni i ključevi za dekriptovanje.

Svi korisnici koji su zahvaćeni ovim hakovanjem biće obaviešteni putem e-maila u narednim danima, a dodatne informacije mogu da potraže na ovoj adresi, poručeno je iz kompanije.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |