Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 1. децембар 2018.

Instagram uvodi opisivanje fotografija glasom za slabovidne osobe


Popularna aplikacija za uređivanje i deljenje fotografija Instagram odlučila je da iskoristi tehnologiju kako bi pomogla slabovidnim osobama koje žele da koriste njihov servis.

Ta tehnologija omogućava glasovno opisivanja fotografija koje su postavljene na servis te čitanje na glas opisa fotografija samih korisnika.

Reč je o softveru koji korisniku opisuje sadržaj koji se trenutačno nalazi na ekranu (u ovom slučaju opisuju se korisnički profili, feedovi i Search & Explore kartica).

Ukoliko opis fotografije ne postoji ili je nedovoljan, aktiviraće se tehnologija za prepoznavanje fotografija koja će pročitati automatizovani opis fotografija. Sličnu tehnologiju opisivanja fotografija za slabovidne osobe već je nekoliko godina implementirana u Facebook.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |